Головна » Усі новини

CHERY. Помилка коробки робот P0805 разом з P2904 або P2905 автомобіля Chery

01.06.2017

На автомобілях марок Chery Kimo, Chery Beat та Chery Tiggo FL виникає проблема з коробкою перемикання передач робот AMT, коли на ходу вибиває в нейтраль передачу, причому це може супроводжуватися значком несправності роботизованої коробки на панелі приладів "сонечко". Далі розглянуті кроки з ремонту роботизованої коробки передач, якщо лаунч зчитав помилки разом P0805 і P2904 або P0805 і P2905.

P2904 P0805 P2905 CHERY

Якщо є код несправності P0805, перевірте джгут проводів до датчика положення зчеплення або сам датчик. Перевірте стан джгутів проводів (особливо джгута проводів між блоком керування та датчиком положення). Від'єднайте роз'єм, перевірте його комплектність, чи не погнуті та не пошкоджені (окислені або корродують) контакти, чи надійне з'єднання. Перевірте провідність джгута проводів і переконайтеся, чи немає короткого замикання між з'єднанням на масу і позитивним виведенням акумуляторної батареї або контактом. Після завершення всіх зазначених вище перевірок замініть датчик положення зчеплення. Якщо проблема залишається, перевірте стан диска зчеплення.

Якщо є код несправності P0805 і P2904, це вказує на проблему, що відноситься до управління зчепленням і причинами можуть бути: зчеплення не вимикається, зчеплення не включається, тобто проблема з самим актуатором зчеплення. Спочатку перевірте рівень масла в бачку 513EHA-1707016 роботизованої коробки чері, рівень рідини після спрацювання насоса AMT повинен бути вищим за відмітку MIN ≈ на 30мм. Якщо у гідроприводі є повітря, то гідропривод зчеплення слід прокачати. Для початку вручну - в режимі "AUTO" тримаючи ногу на педалі гальма, перемикати передачі необхідно не менше 5-ти разів, починаючи з нейтральноЇ і закінчуючи задньою передачею (1.2.N.R.N.1.2.N.R...) з 5-ти секундною затримкою. Положення увімкненої передачі має відображатися на панелі приладів. Після цього, через 20 хвилин, за допомогою діагностичного приладу повторіть навчання, вибравши команду навчання моменту зчеплення "Clutch kiss point self-learn":

1. Поверніть замок запалювання у положення ON.

2. Підключіть автосканер до гнізда OBD2 та запустіть діагностику для цього автомобіля.

3. У меню виберіть пункт Automatic transmission (Автоматична коробка передач).

4. Виберіть OK.

5. Виберіть "Clear trouble codes" (Видалити коди помилок чері).

6. Виберіть "Clutch kiss point self-learn" (Налаштувати момент увімкнення зчеплення).

7. Виберіть OK.

8. Запустіть двигун і дайте йому попрацювати на холостому ходу, поки на дисплеї діагностичного приладу не з'явиться сповіщення про завершення.

9. Вимкніть запалення на період щонайменше 15 секунд.

І команду навчання положення включеної передачі - "Gear self-learn":

1. Поверніть замок запалювання у положення ON.

2. Підключіть лаунч до діагностичного роз'єму та запустіть процедуру для цього авто.

3. У меню виберіть пункт Automatic transmission (Автоматична коробка передач).

4. Виберіть OK.

5. Виберіть пункт «Clear trouble codes» (Видалити коди несправностей).

6. Виберіть "Gear self-learn" (Самонавчання положенню включеної передачі).

7. У режимі "AUTO" натиснувши на педаль гальма - виберіть OK.

8. Зачекайте 2-4 хвилини, поки на панелі приладів будуть відображатися перемикання (1.2.3.4.5.N.R). Далі на дисплеї діагностики має з'явитися напис про успішне завершення процедури.

9. Вимкніть запалення на період щонайменше 15 секунд.

Якщо є код несправності P2905 і P0805, це вказує на проблему, що стосується коробки передач і яку можуть викликати роботизована система або коробка передач. Ця проблема легко стає причиною непотрібного вимкнення або відмови у вимкненні, збою у виборі або перемиканні передач, дуже високої частоти обертання веденого диска зчеплення. Нерідко виникає після заміни комплекту зчеплення. Знайдіть дані самонавчання включеної передачі та команду самонавчання моменту зчеплення - повторіть навчання. У разі відмови перемикати передачі вище першої, проведіть очищення кешу, що накопичився, в блоці управління AMT.

Якщо є окремо код несправності P2904 (можливо із загальною помилкою по роботизованій коробці передач), перевірте напрямну або сам вижимний підшипник (Chery Tiggo FL) і як варіант перевірте ущільнювачі електромагнітного клапана зчеплення та актуатора зчеплення (Chery Kimo, CheryBeat).
Якщо жодна із зазначених вище несправностей не існує, то проблема може бути пов'язана з тимчасовою відсутністю управління зчепленням, причиною якої є одна з наступних обставин:

• Витік масла за приводом вимкнення зчеплення;

• Тимчасова проблема зі джгутом датчика положення зчеплення (наприклад, тимчасове віртуальне з'єднання);

• Тимчасова проблема з датчиком положення зчеплення;

• Заїдання приводу вимкнення зчеплення;

• Заїдання/поломка механізму зчеплення;

У цей час виконайте такі дії:
Увімкніть у дію привід вимкнення зчеплення і перевірте, чи є витік масла в районі пильовика та за актуатором. Якщо виток є, використовуйте ремкомплект з трубкою привода зчеплення 519EHA-1707018.

манжети поршня актуатора зчеплення робота

Якщо витоку не виявлено, перевірте стан джгута проводів датчика положення зчеплення. Якщо є проблема із джгутом проводів, відремонтуйте або замініть відповідні компоненти джгута проводів. Якщо проблем зі джгутом проводів не виявлено, робоча рідина може збиратися в районі сенсора датчика положення зчеплення і як правило зовнішніх ознак витоку не присутньо, але зчеплення воздушиться - слід використовувати ремкомплект з кронштейном приводу зчеплення 519EHA-1707018.

манжети поршня актуатора зчеплення selespeed

Якщо проблему не вдалося усунути вказаними вище способами, зверніться до нашої компанії "asian-parts" з метою ремонту роботизованої коробки передач. Непоодинокі випадки використання манжет, "кольорових" ущільнювачів куплених на маркетплейсах. Результатом чого є заклинювання поршня актуатора зчеплення, вигинання троса і специфічними помилками по системі зчеплення - P2908 (Clutch error).

кольорові манжети

Комментарии к этой записи в блоге

Написати свій коментар

captcha

    Замовлення онлайн

    Якщо Ви не впевнені у виборі чи сумніваєтеся, то наші фахівці безкоштовно проконсультують Вас з будь-яких питань, пов'язаних із нашими пропозиціями

    Ви завжди можете поставити запитання по телефону:


    Робочі дні: 9:00-18:00
    Вихідні: 10:00-15:00


    0981104230

    0981104230 Viber

Ми приймаємо до оплати